MENU

Øivind Berghs nettadferd (something smells fishy)

Alle som har fulgt vaksinedebatten som gjennom vinteren har utspilt seg i massemedia, vil ha kommet over noen få personer som i aviser eller sosiale media forsøker å ta over kommentarfeltet på hver eneste artikkel som angår saken. En av de heter Øivind Bergh.

Bergh jobber hos Havforskningsinstituttet i Bergen, hvor han blant annet representerer norges forskningsmiljø innen EU for å skaffe forskningsmidler. Han er i tillegg lokalpolitiker for Arbeiderpartiet, og medlem av Vitenskapskomiteen for mattrygghet.

Bergh er og en ekstremt aktiv debattant på nettet innen tema som for eksempel GMO, vaksiner og oppdrettsfisk.

 

In a sea of strangers, he longed to know me

Min personlige historie med Bergh startet i en diskusjonstråd på Facebook for noen år siden. Der kom han høylytt inn og fortalte at han og noen venner overvåker meg på nettet.  “Jeg og mine venner har svært god oversikt over dine bevegelser på nett” skrev han, og fortsatte til andre med  “Han får ikke lov til å gå i fred på nettet heretter”, etterfulgt av blant annet  “Det er ikke straffbart og forfølge Fallet på nett.”

Jøsse navn dette er litt av en skrue, tenkte jeg – men lite viste jeg da at det var bare barnemat i forhold til hva jeg hadde i vente.

Spol så frem til nåtiden, og fyren ligger ikke på latsiden når det gjelder å finne personkarakteristikker av andre. Som sagt er han en meget aktiv nettdebattant som blir profilert av blant annet Human-Etisk forbund, og det er så absolutt grunn til å spørre hva en slik person gjør med det norske ordskiftet.

 

bergh kabooooom

Klikk for større bilde

 

 

Oops!… I did it again

For noen dager siden la jeg ut en artikkel på en lukket Facebook gruppe, og det tok selvfølgelig ikke lang tid før Bergh snappet opp min tilstedeværelse på nettet. Hans vrede over min adferd fikk nok en gang fritt utløp på hans Facebook gruppe med det idiotiske og komiske særegne navnet “Vi som er blokkert av Fri Presse, eller ville ha blitt det“.

Når det gjelder Facebook gruppen til Bergh, så legger han der ut private personbilder og adresser til sine meningsmotstandere– mens han og andre der inne skjermdumper folks nettaktivitet på et særs intenst nivå. Det er en ekstrem gruppe.

Uansett, jeg hadde gjort en stor synd ved å legge ut den artikkelen, noe som da Bergh på sin spesielle måte gjorde verden oppmerksom på. Her er hans kommentar – tilført noen enkle visualiseringer.

 

Attack!!!

Øivind Bergh

2 t · Redigert

Pedosverterfrisøren Dag Fallet har ikke skrevet noe pedosvertende på en stund. Det er bra. Hans virksomhet som pedosverter gjør seg ikke så godt i norske rettssaler, så han har vel tatt skrekken, får vi håpe. Nå prøver han å skrive om polio i Pakistan. Det går heller ikke så bra.

Det Dag Fallet demonstrerer er at han tror han leser det han ser i avisene. Som de fleste voksne mennesker vet stemmer ikke det alltid. Den orale poliovaksinen, som er identisk med den vi brukte i Norge i perioden 1965-79 trenger aldeles ikke gjentas hver måned. Den er ekstremt effektiv (hele min generasjon tok den). Vi tok den tre ganger i løpet av oppveksten, og den utryddet polio fra Norge etter 1969. Den har i sjeldne tilfeller alvorlige bivirknnger – det kan dere lese mer om i denne utmerkede artikkelen om historien med poliovaksinering i Norgehttp://tidsskriftet.no/article/1465475/

 

I dag bruker vi en “mildere” poliovaksine i Norge, fordi landet vårt er poliofritt. Den gir dårligere beskyttelse, men er så og si helt uten bivirkninger. Siden Pakistan er ett av de få landene som ennå strir med denne forferdelige sykdommen må man bruke den kraftigere varianten, slik man også gjør i andre land der trusselen fra polioepidemiene fortsatt er overhengende.

 

Hvorfor sprer Fallet slike tullehistorier videre? Tja. I Pakistan var det nylig et tilfelle er fire vaksinearbeidere ble myrdet av Taliban. Taliban vil jo ikke ha noe av at pakistanske unger får det bedre. Det så vi nylig i massakren i Peshawar. Det var antivaksineaktivister som jublet over disse mordene. Dag Fallet tar med sine løgnhistorier Talibans parti mot de pakistanske ungene. Her er jeg tilhenger av den pakistanske hærens linje – de som tar Talibans parti skal man ha nulltoleranse for. Akkurat som med polio betyr det noe helt annet i Pakistan enn i fredelige Norge og England.

Dag Fallet gjør et poeng av at jeg er ansatt ved Havforskningsinstituttet. Og jeg kan forsikre Dag Fallet om at ledelsen der er utmerket klar over mitt engasjement i vaksinedebattene, og jeg har full oppbakking derfra. Det foregår vel og merke på min fritid, selv om jeg har jobbet en hel del med vaksiner også i arbeidstiden. Som mikrobiolog regner jeg meg også som noe mer i stand til å skrive om vaksiner og smittestoffer enn frisøren Dag Fallet. Men jeg tror det er på tide å oppsøke min familie i Cambridge (en av dem er faktisk en ganske solid vaksineforsker…) og så ta en tur innom frisørsalongen Urban Hair og konfrontere denne sykdomsforkjemperen og pedosverteren med noen spørsmål. Men, siden jeg er nesten skallet, kan jeg berolige Fallet: jeg er ganske enkelt uegnet som kunde.

c4860fba7b30f85dd705f20ebbbf76d3.1000x417x1

 

Legg merke til at Fallet omtaler denne gruppen som “en av ekstremistgruppene til skeptikerne”. Nå tror jeg ikke den forsamlingen som er her inne i de blokkertes flokk er særlig ekstremistiske. Men Dag Pedosvert Fallet, sykdomsforkjemper og notorisk løgnhals, er definitivt ekstremist. Og ja, vi ser alt han skriver. Folk som driver med pedofilisverting og kjemper sammen med Taliban for at barn skal dø av unødvendige sykdommer må aldri få gå i fred på nett. Så lenge Fallet kjemper for død og fordervelse vil vi fortsette å konfrontere ham.

For ordens skyld: dette er dumpet fra den lukkede “vaksineaksjon.no” Det er definitivt en ekstremistside, der det påstås at Bill Gates dreper småbarn og gjør menneskeheten steril, at vaksiner er årsak til at sykdommer spres, og det gis “helseråd” som stort sett er egnet til å ta livet av folk. Veldig mye mer stoff om den siden vil følge. Det nytter forresten ikke å slette noe. Alt er skjermdumpet og arkivert.

 

 

splat

 

Where to start…

 

 

Pedosverter – WTF betyr det? Dette idiotiske, meningsløse ordet han og skeptikerne bruker mot folk som ser kritisk på Gunnar Tjomlids skriverier om pedofili, barns seksualitet og aspekter tilknyttet det, er for det første ikke et ord man vil finne i noen ordliste. Ingen som diskuterer dette temaet seriøst ville finne på å bruke et slikt ord. Det er der for å vulgarisere og avspore en debatt.

Hva skal man egentlig si til hans vanvittige påstander om at jeg “tar Talibans parti mot de pakistanske ungene“, og at jeg “kjemper sammen med Taliban for at barn skal dø” ? Ingenting – det blir for meningsløst.

Når det gjelder Talibans drap på helsearbeidere så bør forøvrig USA også ta ansvaret for at det skjer:

CIA organiserte et falskt vaksinasjonsprogram i byen hvor de trodde Osama bin Laden gjemte seg, i et forseggjort forsøk på å innhente DNA fra al-Qaida lederens  familie, (Guardian, CIA organised fake vaccination drive to get Osama bin Laden’s family DNA)

Det har medført at Taliban har blitt mistenksomme mot helsearbeidere som kommer med vaksinasjonsprogrammer – drapene på helsearbeidere skjedde ikke før CIAs falske vaksineprogram:

Har CIA hjulpet forårsake returen i polio? Laurie Garrett, en senior stipendiat for global helse ved Council on Foreign Relations, sier presseoppslag om CIAs plan forverret forholdene i kampen mot sykdommen. USAs droneangrep hjalp heller ikke. “Situasjonen ble dårlig når bin Laden hendelsen skjedde,” sa Mohammad Ibrahim, som er fredsforhandler med Taliban,  i et intervju med Bloomberg News publisert 9. mai. “De militante er ikke mot polio kampanjen.” (Bloomberg, The CIA Stops Fake Vaccinations as Real Polio Rebounds)

Tilbake til Bergh som uavbrutt legger ut opplysninger om hvor jeg jobber – han er nå indignert over at jeg skriver han jobber for Havforskningsinstituttet. Bør jeg ta det til ettertanke? Nei.

Hva med hans trusler om at han skal komme å trakkassere meg på jobb? Vel, jeg har hørt de nok ganger før fra Bergh – det er utrolig hva man må venne seg til:

Nettet strammer seg om pedosverter Dag Fallet. Den ene løgnen tar den neste – og vanæren blir større og større. Og vi skal eskalere litt. Hvis du er i Cambridge, kjære leser (jeg har faktisk familie der) kan du for eksempel oppsøke frisørsalongen «Urban hair» og be om en «pedoklipp» Du finner den også på nett. En av frisørene vil nok skjønne hintet. 

Bergh nevner sin hårmanke – eller mangel på sådan, og at jeg derfor kan være beroliget med at han aldri blir kunde hos meg. Vel, jeg er selvstendig næringsdrivende og velger selv hvem jeg vil ha som kunde – Bergh vil aldri bli en av de.

Det er ikke så mye mer å si om en slik type nettadferd som Bergh bedriver – folk ser det selv.

 

The confession

Men hva med saken jeg la ut – hva kunne ha skapt denne vreden hos Bergh?

Hadde jeg lagt ut bilder av helsearbeidere skutt av Taliban, kanskje med en snerten liten “ha ha, det hadde de godt av” kommentar? La jeg ut bilder av barn med polio – etterfulgt av en eller flere smileys bak? Noe grusomt må jeg ha gjort.

Vel, det jeg gjorde var å legge ut en artikkel om et barn som hadde fått polio etter den ekstreme overvaksineringen mot sykdommen som barnet hadde blitt utsatt for. Saken var fra Pakstans største engelskspråklige avis:

 

 

vaks

 

Å diskutere en så alvorlig sykdom som polio i den rammen som Bergh her legger opp til er selvfølgelig uaktuelt. Les heller den nye artikkelen om polio som kommer om noen dager, så kan man se om denne vredens mann har rett.

Ta ballen – ikke spilleren! – er en av debattreglene for ”Radikal Portal”, en regel som vel også gjelder for artikler og innlegg. Da er det underlig at en velger å slippe til et innlegg med tittelen. ”Kritikk av Trond Skaftnesmo”. Allerede tittelen på innlegget burde ha fått en alarmklokke til å ringe hos redaksjonen. Jeg regner med at Bergh har opplyst redaksjonen om at samme innlegg (med ubetydelige endringer) tidligere er forsøkt publisert på nettsiden til Dagsavisen og Vårt Land og er slettet av begge redaksjoner etter få timer. Det burde fått nok en alarmklokke til å ringe. (Trond Skaftnesmo, Upresis og uhemmet giftbruk fra Øivind Bergh)

 

Varselklokkene burde gå i de fleste redaksjoner når en presumptivt objektiv professor og dr. scient. ved Havforskningsinstituttet leverer et lidenskapelig partsinnlegg i favør av oppdrettsnæringen, slik Øivind Bergh gjorde i siste nummer av Journalisten. Når den samme professor karakteriserer en kritisk journalist som lidende av rabies og paranoia, ledes assosiasjonene hen til hvordan opposisjonelle tradisjonelt behandles i totalitære regimer. (Niels Chr. Geelmuyden, SKUP-pris til den som vil)

Oppdatering 11.04.2014:
Her er deler av Øivind Berghs lange tirade han la ut på sin Facebook gruppe etter å ha lest denne artikkelen:

” Vi ser ikke fram til Fallets artikkel, men lover å dissekere den og utsette Dag Pedosverter Fallet for all den kritikk, hån, og forakt som med rettferdighet bør tilkomme et menneske som arbeider for at barn skal få polio. Oppsøk gjerne Fallets frisørsalong Urban Hair i Cambridge og be om en polio-klipp. Med lammelser og det hele.”


 

 

Disclosure:  Det nærmeste jeg noen gang har kommet Taliban er som ryggsekkturist gjennom nordlige deler av India, som da grenser til områder i Pakistan hvor Taliban holder til. Samtidig har jeg og noen gode venner fra Afghanistan. De måtte flykte fra landet på grunn av Taliban og vestens herjinger i landet. Jeg har ingen sympati med hverken Taliban, vestens krig i land hvor Taliban befinner seg, eller Øyvind Berghs bøllete oppførsel på nett.

 

Share this...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someoneDigg this

One Response to Øivind Berghs nettadferd (something smells fishy)

  1. Nomen Klatur says:

    Når er en nettmobber ikke en nettmobber? http://nettoffice.123hjemmeside.no/431596109

Leave a Reply

%d bloggers like this: