MENU

Aftenpostens journalister har endelig sett lyset – 160% økning i vaksineartikler dette året

I et moderne kontorlandskap i Akersgata finner vi Aftenpostens entusiastiske redaksjon. Der har deres godt betalte sjefsredaktør Espen Egil Hansen, sammen med journalistene bestemt seg for å rydde opp i verdens helseproblemer. Det som en ren motvekt til hva som skjedde for 15 år siden, hvor avisen drev med uhemmet reklame for Vioxx – et legemiddel som så langt kanskje har drept 500 000 personer.

 

 

Aftenposten bruker i dag sin svært priviligerte situasjon til å sette fokus på at 80% av sykdommer i utviklingsland er knyttet til dårlige vann og sanitærforhold, og at 840 000 mennesker dør hvert år av vannrelaterte sykdommer.

Ingen skal være i tvil om at avisen har det rette perspektivet på hvor problemene ligger når det gjelder global helse. Ene artikkelen etter den andre kommer ut om det faktum at to milliarder mennesker må benytte vann som er direkte helseskadelig, mens 3,4 milliarder kun har vann av tvilsom kvalitet.

Ett barn per minutt dør som følge av dette.

FNs internasjonale vanndag 22. mars, setter fokus på hvordan verdens vannressurser blir utnyttet, og hvordan utviklingsland sliter med vannrelaterte problemer. Dekningen Aftenposten hadde av vanndagen, viser hvor viktig saken er for de.

En kort intetsigende pressemelding fra NTB , samt en liten kronikk fra AUFs Kristine Sverdrup.

Saken er for Aftenposten helt uten interesse – de har selvfølgelig ikke noe fokus på den.

Derimot så har de en ekstrem økning av vaksinerelaterte artikler i år.

Ved sin kanalvokterfunksjon har mediene betydelig innflytelse overbefolkningens dagsorden ; hvilke spørsmål og saker befolkningen skal være opptatt av, og dermed også hva den ikke skal være opptatt av. Mediene tvinger med dette både publikum, politikere og andre samfunnsaktører til å forholde seg til visse journalistisk utvalgte saker eller emner. (Regjeringen.no –Makt og demokrati)

 

Aftenpostens blasfemiske start

Forandringen hos Aftenposten er enorm fra den første vaksineartikkelen som er å finne på deres nettside – en sak fra 2001 som var en blasfemisk skrift av en annen dimensjon.

Den ser faktisk ut til å være skrevet av djevelen selv, og bare overskriften er nok til at man burde dynke seg selv, så vel som avisen i vievann for å komme helskinnet gjennom.

«Meslingvaksine kan gi kugalskap» var overskriften – ja det kan vel umulig bli mer ekstremt enn det for de vaksinefrelste.

 

Skjermdump Aftenposten.no

Skjermdump Aftenposten.no

 

Nå kan man heldigvis bli helt beroliget av å lese produktinformasjonen (PDF) til MMR-vaksinen, hvor det står at det kun  er en teoretisk mulighet til å få kugalskap av den.

 

 

Intens misjonering fra nyfrelste journalister hos Aftenposten

I dag er situasjonen helt annerledes og Aftenposten har blitt best i klassen på vaksinemisjonering. I tillegg er hele redaksjonen selfølgelig nyvaksinert med alle oppfølgingsdoser som seg hør og bør, så ingen skal beskylde de for dobbeltmoral.

Sjefsredaktøren har sammen med journalistene funnet sitt Jehovas paradis – Big Pharmas himmelrike. Der hvor erkeengelen Gabriel vokter porten med kontroll av vaksinasjonskortet og forværelset tilbyr Prozac-krydrete vafler og gratis HPV-vaksine. Der finnes verken feilernæring som dreper nesten halvparten av barna i utviklingsland, eller mangel på rent vann.

Åpenbaringen som Aftenposten i år har hatt, kommer frem gjennom et søk på deres nettside. Der vil man se avisen publiserte 924 artikler under taggen “vaksine” i perioden august 2001 til og med desember 2014,. Det gir et snitt på  5,74 artikler per måned.

 

 

aftenposten hysteri1

 

I år derimot så har Aftenposten publisert 59 vaksinerelaterte artikler – et snitt på 14,75 per måned. Det er en økning på hele 156,97 % fra gjennomsnittet de siste 13 år. Halleluja.

 

 

aftenposten hysteri2

 

Fortsetter avisen i samme stil med sin misjonering ( og det ville være ekstremt naivt å tro noe annet), vil vi når året er omme ha mottatt hele 177 vaksinerelaterte artikler fra Aftenposten.

Det er på ingen som helst måte målrettet propaganda for legemiddelindustrien – neida, for selv om så godt som alle av de 20 største investorene har tunge investeringer i vaksineindustrien, er det kun snakk om en avis som i år plutselig har sett  lyset.

Er journalistikk legemiddelindustriens nye dansepartner?   På samme tidspunkt som mange leger overveier å sette en stopper for sin dans med legemiddelfirmaenes markedsføringsfolk stepper et nytt og friskt mannskap livlig inn på golvet: journalister og mediaorganisasjoner som er på utkikk etter enkle måter å finansiere sine rapporter, reiser og utdanning (BMJ 2011; 343:d6978).

Alternativt til dette  – tenk hvordan Aftenposten og de andre avisen kunne forandre verden til et bedre sted – hvis de virkelig ville.

Mediene utøver en kanalvokterfunksjon i den forstand at de påvirker hva som skal bringes fram for offentligheten. Selv om også andre vil ha en slik funksjon i ulike sammenhenger (for eksempel politikere, offentlige tjenestemenn, PR-konsulenter, forlagskonsulenter osv), er det i den allmenne nyhetsformidlingen først og fremst massemediene som vokter kanalene ut til offentligheten. Mediene avgjør ikke bare hvilket utsnitt vi får se av verden, men langt på vei også hvordan vi oppfatter det vi får se. (Regjeringen.no -Makt og demokrati)

 

 

 

 

Share this...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someoneDigg this

2 Responses to Aftenpostens journalister har endelig sett lyset – 160% økning i vaksineartikler dette året

  1. […] i Disneyland har satt fyr på en ulmende vaksinedebatt. I sin iver etter fryktbasert konsensus, flommes avisene av unyansert informasjon og hysteriske overskrifter. Et unisont samlet norsk mediekorps spiller […]

  2. […] har de valgt å la Aftenposten spy ut et ukjent antall propagandaartikler – hvor mer eller mindre selvlærte skribenter har boltret seg fritt med hjemmesnekrede hypoteser […]

Leave a Reply

%d bloggers like this: