MENU

Skeptikere outer seg som motstandere av ytringsfriheten

Når jeg i et naivt øyeblikk  trodde skeptikermiljøet ikke kunne bli mer ekstremt så skjer nettopp det, for det siste nå er et ønske fra de mest fremtredende personer innen miljøet om å fjerne kanskje den mest grunnleggende av alle normer et sivilisert samfunn er bygd på – ytringsfriheten.

En underskriftskampanje som vil fjerne ytringsfriheten er nå i gang hos skeptikerne. Hans Petter Nenseth som driver den fabelaktige skeptikerbloggen «Smaken av tull», har starten en kampanje hvor han ønsker at myndighetene skal trå til for å stenge et diskusjon og informasjonsted om vaksiner ved navn «Vaksineaksjon.no». Stedet ble først kjent i 2009 hvor de gikk ut i media og advarte mot den medisinske skandalen som svineinfluensavaksinen nå har blitt.

Dette stedet vil deler av skeptikerbevegelsen ha fjernet, og det skal de gjøre ved å legge press på myndighetene gjennom en underskriftskampanje hvor det står at de bør gjøre som myndighetene i Australia har gjort…eller….. vent nå litt.

Underskriftskampanjen til skeptikerne har akkurat blitt redigert igjen, og det står ikke lenger det som mange har skrevet under på. Ja, faktisk så er dette en kampanje som nå har blitt redigert så mange ganger at det er helt ille for de som har skrevet under på den.

Det hadde kommet inn ca. 150 underskrifter når ordlyden i kampanjen var at Vaksineaksjon. no skulle be om unnskyldning for sine løgner (yes, im not kidding you) – men så utfører da personen bak kampanjen det kunstykket å gjøre de 150  om til fanatiske motstandere av demokrati ved å forandre ordlyden til at myndighetene bør stenge vaksineaksjon.no, da barnas sikkerhet står sterkere enn ytringsfriheten (alltid kjekt å ha en nobel sak å appellere til når man skal fremme ekstreme ideer).

quote-i-disapprove-of-what-you-say-but-will-defend-to-the-death-your-right-to-say-it-voltaire-334856

 

Ytringsfrihet er grunnlovsfestet og omhandlet i artikkel 8, 9, 10,11 og 14 i den europeiske menneskerettighetskonvensjonen, artikkel 19 i FNs konvensjon om sivile og politiske rettigheter osv. Det er liksom noe som ikke trengs å debatteres for alle er enige om det, untatt de som har skrevet under på denne kampanjen. Altså – ikke nødvendigvis de 150 første som skrev under på noe helt annet, men de andre – hvem nå det enn er…

Slik er dette miljøet –  det er ikke så mye mer å si utenom at det heldigvis er noen få som sier fra.

Her en kommentar fra Facebook gruppen «Stopp vaksineaksjonen:

«Kan man virkelig endre teksten til det man skal skrive under på etter at folk har skrevet under? I den første teksten du hadde i kampanjen din krevde du at vaksineaksjonen.no blant annet skulle be om unnskyldning for løgnene. Men nå har det blitt endret til at det kreves at myndighetene setter foten ned.”

Ja, det ble en liten omformulering der.” svarer Nenseth, som startet kampanjen hvor de 150 første muligens mot sin vilje har blitt gjort til motstandere av demokrati.

Men kan man endre etter at folk har begynt å signere?! Det er jo skummelt. Da kan man få hundrevis av signaturer, og så endre til noe personene absolutt ikke ville ha skrevet under på! “, spør så den samme personen, forståelig nok irritert.

Dette blir fjåset bort av Nenseth, så da går det som forventet:

“Kan man avregistrere seg igjen? Jeg signerte under forrige endring, men nå har det blitt gjort endringer igjen etter det. Nå står det altså en helt annen tekst der enn den jeg signerte på.Dette er rett og slett useriøst.”

Og slik fortsetter det, ja faktisk så har underskriftskampanjen blitt forandret igjen mens jeg skrev disse ordene nå. Nenseth har nå funnet ut fakta om hva som skjedde i Australia, at myndighetene der aldri har stengt noen vaksinekritiske nettsteder, og i den forbindelse – les gjerne denne fra professor Brian Martin om hvordan skeptikerbevegelsen i Australia kom med dødstrusler og kjørte en motbydelig kampanje mot nettsiden de ville ha fjernet. Saken er stygg som få.

På Facebook tar jeg en rask titt på en av Øivind Bergh sine Facebook grupper da jeg regner med at underskriftskampanjen er lagt ut der – og jammen er det håp for menneskeheten, for mellom Bergh sine sedvanlige trådstarter hvor han legger ut navn på mitt arbeidsted med oppfordring til folk om å stikke innom for å trakkassere meg, så finner jeg i Nenseths tråd en person som sier klart fra om at ytringsfrihet er noe man ikke rokker ved og at han derfor ikke signerer.

Denne bloggposten er skrevet på bakgrunn av hvordan underskriftskampanjen så ut kl 23.41 engelsk tid 15.15.2014. Hvordan den ser ut i morgen vet ingen.

Bilde:
Pushwagner  – fra www.we-heart.com

 

Share this...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on StumbleUponShare on TumblrEmail this to someoneDigg this

6 Responses to Skeptikere outer seg som motstandere av ytringsfriheten

 1. frank says:

  Mener dere at reklameloven er et brudd på ytringsfriheten også?

 2. tidenflyr says:

  Hei Dag.
  Det er ingen, hverken skeptikere eller andre, som tror at en slik aksjon kan få vaksinemotstandere med et låst sinn til å vurdere egne meninger. Hensikten med underskriftkampanjen er ganske enkelt å vise folk hva Vaksineakson.no og deres tilhengere står for, og som Kjetil Dreyer i dag bekrefter; å stoppe barnevaksineringsprogrammet.
  Hva folk flest (ca 95%) mener om dette er velkjent. Det er ønskelig at dette tallet holder seg stabilt, også en av målsettingene til underskriftskampanjen.

  Når det gjelder ytringsfrihet: Det står klart i oppropet hva som legges i det i denne sammenhengen. Så får vi se om du er tilhenger nok av ytringsfriheten til å godkjenne dette innlegget som et tilsvar.
  HP

  • Dag Fallet says:

   Du har et krav om at myndighetene skal stenge stedet, så dette handler om ytringsfrihet og ikke noe annet.

   • tidenflyr says:

    Om du ser på oppropet står det nå:
    “Jeg forandret kravet i det opprinnelige oppropet fra å kreve at Vaksinemotstanderne stoppet kampanjen sin, til å kreve at myndighetene stoppet dem, slik de hadde gjort i Australia. Myndighetene i Australia har ikke stoppet dem, det var en misforståelse. Jeg har derfor forandret tilbake til det opprinnelige kravet, nå som ønske. Jeg beklager dette.
    Dette oppropet har fått langt større oppslutning enn jeg forventet, og jeg er svært takknemlig for all støtte.”

    Dette er og sendt i mail til de som allerede har skrevet under. Så ingen er ført bak lyset her. 🙂

    • Dag Fallet says:

     Awwww, ja den teite ytringsfriheten altså. Godt du rydder opp så vi blir kvitt den.

 3. Stakkars….. Kan ikke være greit å være så skeptisk at man blir helt fastlåst. Men den endringsporteføljen sier jo utrolig mye om en viss kampanje også. Kontrollfreaker hele gjengen.

Leave a Reply

%d bloggers like this: